Dag 5 Mexican Hat – Moab

Maandag 24 Juli

We zijn weer vroeg opgestaan en ontbijten in het restaurant bij het hotel. Nick heeft pech want de pancakes zijn op. Hij bestelt dus maar toast en ei. Joyce en ik nemen een sweet roll maar dat is geen succes, hij is wel erg sweet.

Om even over negenen vertrekken we . We nemen een kleine omweg vandaag naar Moab. We gaan via de scenic route 261. Vlak na Mexican Hat nemen we een zijweg naar het Goosenecks State Park. Vanaf het uitzichtpunt zie je 300 meter in de diepte de San Juan River in de vorm van “gooseneck bochten” lopen. Het is een fantastisch gezicht, al staat de rivier wel erg laag momenteel.

Als de weg verder gaat komen we aan bij de Moki Dugway. Dit is een weg die in scherpe haarspeldbochten omhoog slingert en die in 3 mijl ruim 300 meter stijgt. Het is weer een hobbelige unpaved road langs een diepe afgrond, maar eenmaal boven worden we beloond met een schitterend uitzicht op de Valley of the Gods en Monument Valley.

    

Onze laatste stop is bij Muley Point. Via een nog slechtere doodlopende gravel en grindweg van zo’n 5 kilometer komen we bij een punt, dat volgens horen zeggen één van de mooiste uitzichtpunten van Amerika is.
We staan op een hoog plateau en kijken uit over de San Juan River Canyons. Heel in de verte zien we Monument Valley.
Wat is dit mooi!

   

Na al dit moois besluiten we verder zonder omwegen door te rijden naar Moab. We zijn allemaal erg moe en Ger valt bijna in slaap onder het rijden. Ik neem het stuur even over maar mijn ogen vallen ook bijna dicht. Warmte of jetlag?
We stoppen maar even in Blanding voor een kleine picknick en daarna zijn we weer wat helderder.

We komen langs Hole “n the Rock. Dat is een huis volledig uitgehakt in een rots. Het huis bestaat uit 14 kamers. Buiten staan allerlei curiositeiten. We gaan de kamers niet bekijken want dat kost $ 4 per persoon. Wel eten we een lekker schepijsje dat bijna direct in onze handen smelt. Het is weer heet vandaag.

Als we bijna bij Moab zijn stoppen we bij Wilson Arch. Een enorme rots met een soort venster erin. Nick klimt even naar boven om te laten zien hoe groot het wel is.

   

Als we bij de Best Western in Moab hebben ingecheckt en net naar het zwembad willen gaan, gaat de huistelefoon, we hebben bezoek. In de lobby staan Gerdien en haar zoon Manoli. Ik ken Gerdien van het Allesamerika forum (ze heet daar Ingrid) Heel leuk om haar hier te ontmoeten. We spreken af dat ze ’s avonds terugkomen om met zijn allen iets te gaan drinken.

Eerst gaan we even heerlijk een duik in het zwembad nemen waar we even een praatje maken met een Hollandse familie. Er zitten trouwens ontzettend veel Nederlanders hier.
Na het eten komen Ingrid en Manoli langs. We besluiten eerst iets te gaan drinken in onze hotelkamer en komen daar uiteindelijk niet meer vanaf. We hebben heel gezellig zitten kletsen over van alles en nog wat, en de kinderen hebben languit op bed t.v.gekeken.

Om even over elven nemen ze afscheid, morgen is het weer vroeg dag.

Het was heel leuk om Ingrid en natuurlijk ook Manoli nu eens in levende lijve te zien. Misschien komen we ze morgen nog wel tegen bij Arches.

Het was weer een lange maar boeiende dag.